Ten Sing Norway

Slideshow Slideshow Slideshow

Ten Sing Norway er et ledertreningsprogram med en lang historie, i dag er programmet et samarbeid mellom Rønningen FHS og Norges KFUK-KFUM. Som deltager på Ten Sing Norway får du jobbe med Ten Sing og utvikle deg som scenisk utøver, pedagog og leder, samtidig som du får oppleve det beste folkehøgskolen har å tilby.Ten Sing

Ten Sing er et kristen ungdomsarbeid som blir drevet av, for og med ungdom. Gjennom ulike kreative uttrykksformer som sang, dans, drama, band og digitalt innhold skaper medlemmene i Ten Sing sitt eget arbeid, på sine egne premisser. Det finnes Ten Sing grupper i mange land. Tyngdepunktet er i Norge og Europa, men det finnes også grupper i Afrika og Asia. 

Ten Sing Norway

Ten Sing Norway sin hovedoppgave er å spre Ten Sing-idéen, starte nye Ten Sing-grupper, og være til inspirasjon for eksisterende grupper. Du får erfaring i praktisk gruppearbeid, samtidig som du får fordype deg og fokusere på din egen utvikling som scenisk utøver, leder og pedagog.

I forkant av skoleåret samles vi på Sunnmøre folkehøgskole til KFUK-KFUMs lederkurs og drar videre derifra til Spekter.

Året starter med programskaping som leder til et show der gruppen selv står for innhold og framføring. Gruppen reiser på flere turnéer I løpet av året, der de holder show og seminarer for Ten Singere I Norge og i utlandet.

Utenlandsturneen for skoleåret 2018/2019 går til Sør-Afrika. Her vil du møte et land preget av sang, dans, livsglede og håp, til tross for vanskeligere materielle livsvilkår. Gjennom kulturell utveksling, og ved hjelp av Ten Sing-metodikk får du være med og utvikle et barne- og ungdomsarbeid som kan få et helt annet uttrykk enn i Norge. I samarbeid med Sør-Afrika YMCA får du være med på å stå opp for andre mennesker med en helt annen bakgrunn enn deg selv.

Sør-Afrika er et land med svært vakker og variert natur, og reisen vil gå fra Soweto og Johannesburg, til Durban, og videre til Cape Town. Du får oppleve både townships, storbyer og landsbygda, i tillegg til nydelige strender og vilt dyreliv. Studieturen går over ca tre uker og består av et fullpakket program med mange opplevelser.


Dag  Karen

Undervisning

På Ten Sing Norway vil du få undervisning i ledertrening og ideologi, tro og refleksjon, og i et kunstnerisk fordypningsfag som du velger selv. Fordypningsfaget tilbyr et skreddersydd opplegg der målet er personlig utvikling både som utøver og som pedagog innenfor enten dans, drama, vokal eller band.  

På Ten Sing Norway får du muligheten til å utvikle deg som menneske, Ten Singer og leder. Året gir en helt unik kombinasjon av undervisning, personlig oppfølging og praksis. Det gjør året krevende men også til et år man husker og fortsetter å lære av resten av livet.

Lars Kaare  Kristoffer 

Søk Ten Sing Norway

Søkere til Ten Sing Norway må legge ved et eget vedlegg i tillegg til den generelle søknaden til skolen. Dette vedlegget finner du her: Vedlegg til søknad Ten Sing Norway

For å komme med i førsteopptaket må søknad sendes inn før søknadsfristen 15. januar 2019. Deretter er det løpende opptak ved behov fram mot sommeren.

For søkere til Ten Sing Norway er det obligatorsik å delta på søkerhelg på Rønningen FHS den tredje helga I Januar. Søkerhelga skal gi deg som søker et bedre innblikk I hva Ten Sing Norway innebærer, og den skal gi oss mulighet til å bli bedre kjent med den enkelte søker i en gruppesituasjon. Helga har et variert program med blant annet gruppeintervjuer, enkeltsamtaler, seminarer, gruppeøvelser og sosialt program.
Søkerhelga starter kl. 17.00 18. januar  og varer til søn 20. januar, kl. 14.00. 

Linkt til event: https://www.facebook.com/events/386123531815734/

Detaljert program for helgen sendes ut på mail når du har søkt.

 

 

 

LÆRERE

Sølve Styve Etnestad

Linjelærer Ten Sing Norway
solve@ronningen.fhs.no

Sølve er sanger, låtskriver og dirigent, og har masterutdanning fra Musikkvitenskap ved Universitetet i Oslo. Han dirigerer det profilerte gospelkoret Mosaic, og har i tillegg erfaring fra en rekke ulike bandprosjekter, som sanger, pianist og gitarist. Sølve har vært linjelærer for Ten Sing Norway siden 2016.


Mari Tesdal Hinze

Assisterende rektor
21023605 / 41637268
mari@ronningen.fhs.no

Mari er utdannet musikkpedagog fra Norges musikkhøgskole og har jobbet  på Rønningen siden hun gikk ut fra NMH i 2010. Mari har lang erfaring fra KFUK-KFUM og har holdt på med korarbeid i organisasjonen siden hun begynte i Refleks Ten Sing på Voss da hun var 12 år gammel. På Rønningen har hun vært linjelærer for Ten Sing Norway inntil hun tok over som assisterende rektor i 2018. Utenom arbeidet på Rønningen er Mari i dag blant annet musikalsk leder for popkoret "Oslo Hit Ensemble" og fast sanger i Oslo Gospel Choir.


MÅL FOR LINJA

Ten Sing Norway er et ettårig ledertreningsprogram der hovedformålet er å være til inspirasjon og hjelp for Ten Sing-bevegelsen i Norge og utlandet. Deltakerene skal oppleve en personlig utvikling med vekst i liv og tro, økt lederfaglig kompetanse og kunstnerisk utvikling. 

INNHOLD OG TURER

  • Programskaping

  • Show

  • Showturné
  • Teambesøk i Norge
  • Kunstnerisk fordypning

  • Tur til Sør-Afrika!

  • Ledertrening

  • Ten Sing ideologi og historie

  • Tro og refleksjon

  • Fordypning i band, vokal, dans eller drama

 

STUDIETURSør-Afrika
ELEVER OM LINJA

Året på Ten Sing Norway gjorde mye med meg som person. Jeg ble tryggere på hvem jeg er, ble kjent med nye sider ved meg selv, og utvidet komfortsonen min. Jeg vokste på erfaringer og møter med mennesker, og lærte å tilpasse meg andre på en helt ny måte. Ikke minst fikk jeg venner jeg vet vil vare livet ut. Det året vil nok forbli et av de beste i mitt liv. 

Hanna Grøsland - TSN 15/16

På Ten Sing Norway har jeg avdekket mer av hvem jeg er, hva som er mine styrker og svakheter, både som menneske og som leder. Jeg har lært hvor mange ulike måter man kan være leder på, og at jeg ikke kan være alt, men at alt trengs. Gjennom teologiforelesninger og tro- og refleksjonstimer har jeg blitt en mer reflektert kristen. Alle møtene med mennesker gjennom året, alle korøvelser, bandsessions, skogsturer og andakter har mint meg på at troa ikke er noe som bare sitter i hodet, men vel så mye i kroppen, og ikke minst i hjertet. Jeg har også blitt bedre til å synge, og gjennom utallige seminar har jeg funnet ut at lærer kanskje er et yrke jeg kan trives med.

Ingrid Kristine Børset - TSN15/16

Ten Sing Norway la mye av grunnlaget for den jeg er i dag og erfaringen derfra er med i stort sett alt jeg gjør. På Ten Sing Norway ble jeg kjent med sider av meg selv som til da hadde vært helt ukjente. Jeg fikk prøve meg på helt nye arenaer og jeg fikk utfordringer der jeg fra før trodde jeg var den beste. Jeg var med i bandet og fikk ta del i et musikalsk fellesskap med utrolig flinke folk med samme interesse. Dét jeg lærte på Ten Sing Norway førte til at jeg i dag har mastergrad fra Musikkhøgskolen i Oslo. Jeg har jobb som musikklærer og underviser i musikk på akkurat samme måten som på team for drøyt 12 år siden – og jeg elsker det!

 

Mikkel Nyrup Hjelmeland TSN 06/07- driver i dag studio- og ungdomsarbeidet "YEStudio"

Året på Ten Sing Norway er uten tvil det viktigste året i livet mitt. Jeg fikk opplevd verden, tatt ansvar og prøvd meg innen mine interessefelt. For min del ble dette året en svært viktig arena for å praktisere musikk, og det å sette opp konserter, noe som har vært viktige grunnerfaringer i den jobben jeg har nå. Og på toppen av det hele: Jeg fikk venner for livet. Ten Sing Norway anbefales på det aller varmeste.

Lars K. Hustoft - TSN 94/95, er i dag produsent, manager og står bak Starbox music group

På Ten Sing Norway fekk eg mange moglegheiter til å utvikle meg som musikar. I møte med lærarar og instruktørar som hadde stor vilje til å dele av sin kompetanse fekk eg utfolda og utfordra meg musikalsk. Året blei viktig for meg med tanke på å finne ut kva mine musikalske interesser låg, og kva eg ville fokusere på vidare, noko som har blitt avgjerande for val eg har teke seinare.

Sølve Styve Etnestad - TSN 10/11, sanger, låtskriver og dirigent for gospelkoret Mosaic.

På Ten Sing Norway fikk jeg oppleve hvordan det er å jobbe i team med andre som er like engasjert som meg selv. Å kunne arbeide med kreativ prosess og musikalsk utfoldelse i et år er en sjelden mulighet jeg er glad jeg tok, og det bidro til at jeg valgte et kreativt studie, og at jeg fortsatt jobber med ungdommer i KFUK-KFUM.

Sophie De Rohan Birkeland - TSN 13/14, står i dag bak podcasten "Sur og sint"

På TSN fikk jeg utforske scenekunst i trygge rammer. Jeg fikk muligheten til å utfolde meg som skuespiller, solist, trommeslager, danser og korsanger. Dette har gitt meg en allsidighet, en trygghet og et mot til å fortsette å jobbe med scenekunst. Jeg ble aldri noen stor trommis eller danser, men jobber nå som dukkespiller, skuespiller og solist.

Kristoffer Bakken Eriksen - TSN 06/07, er i dag skuespiller og med i teaterkompaniet "DukkerOpp"