Du er her: Om skolen

Rønningen Folkehøgskole er unik fordi:

Vi inviterer deg til 33 uker der du kan realisere dine kreative evner, og der du lærer for livet. Du oppdager nye sider ved deg selv i fellesskap med andre mennesker.

Konkurransepoeng

Stortinget har vedtatt at internatelever får to konkurransepoeng for ett år på folkehøgskole. Skolen er eksamensfri.

Kristen verdiforankring

Norges KFUK-KFUM er en av Norges største kristne barne- og ungdomsorganisasjoner og er vel kjent for idrett, speiding, ungdomsklubber og Ten Sing.

Rønningen har en kristen verdiforankring. Hos oss håper vi at du vil oppleve en inkluderende, raus og romslig kristendomspraksis. Vi er glad i en god diskusjon og ønsker oss undring og refleksjon rundt de viktige spørsmål i livet. Din tro er din privatsak, og du velger selv hvor mye du vil engasjere deg i vårt mer spesifikke kristelige aktivitetstilbud. Vårt verdisyn vil imidlertid også vises i vår undervisning, både i fellesfag og valgfag. Dette må du som elev vise respekt for uansett hva du tror på.

Globalt mangfold

Vi tilhører et globalt fellesskap og samarbeider med KFUK-KFUMs søsterorganisasjoner i hele verden (YWCA/YMCA).  Skolen har en egen intenasjonal klasse som har elever fra hele verden. Det vil du merke på skolen. Sammen er vi et flerkulturelt fellesskap – en verden i miniatyr.

Hvordan har elevene det?

Elevene opplever folkehøgskoleåret på sitt mest intense halveis i skoleåret. Vi har tatt en prat med representanter fra de ulike linjene. Du kan lese disse intervjuene under beskrivelsen av hver linje.

Linje-mangfold

Du kan velge mellom 15 forskjellige helårs linjetilbud:

Band/Studio/Scene
Digital design
Elite-/toppidrett
FotoVideo
Idrett/ball
Illustrasjon og design
Kunst og arkitektur
Lyd/Lys/Scene
Norwegain Language and Culture
SE:OSLO - Sosialt engasjement i praksis
Ten Sing Norway
Toppfotball
T/R verden
Vokal

Huskonserter

Enten du er debutant eller proff gir vi deg muligheten til å stå på scenen. Det skaper alltid stor glede hos entusiastiske medelever, om du spiller musikk, leser dikt, danser eller gjør andre stunt.

Aktiviteter

I skolens gymsal arrangerer vi ballspill og andre aktiviteter. Biljard- bordfotball- og brettspillet står klar i skolens koselige elevstue. Bare fantasien setter grenser for de mulighetene som naturen rundt Rønningen gir for utendørs-aktiviteter. Det er alltid nok å gjøre!

Studieturer

Alle linjer reiser på studietur som er en spennende måte å lære på! Turene gir faglige utfordringer og fellesskapsopplevelser du ikke glemmer. Les mer om innholdet på turene under hver linjebeskrivelse eller ta en titt på studietursiden vår.

Undervisning på linjene

Undervisningen på linjene utgjør drøyt halvparten av det totale uketimetallet på minimum 24 timer pr uke. I de ukene som vi har spesialprosjekter, arbeider med musikalen eller er på studieturer utgår ordinær linjeundervisning. Enkelte uker er satt av kun til linjeundervisning, linjeprosjekter eller temadager/uker.

Musikal

I løpet av skoleåret øver vi inn og turnerer med en musikal. Oppdag nye sider ved deg selv – dette er et spennende fellesprosjekt for alle! Du har muligheten til å være skuespiller, sanger, danser, musiker eller arbeide med lyd og lys, kostyme og sminke, rekvisitter og PR, manus, musikk og koreografi. Skolens lærere er veiledere.

Oslomarka

Vi blir kjent med hverandre og Oslomarka på en tur tidlig i høstsemesteret.