Utøvende musikk: Vokal

Vokal_Slide Vokal_Slide

Utøvende musikk:Vokal i Oslo! Rønningens vokallinje hjelper deg til å utvikle sangen din i et kreativt miljø. Vi bruker ressursene storbyen byr på for at du skal utvikle deg maksimalt som vokalist. 

Studieopplegg

Utgangspunktet for Utøvende musikk:Vokal på Rønningen er ikke pensum og eksamen, men å gi deg maksimal utvikling som vokalist og artist. Individuelle sangtimer, vokalgruppe, kor, låtskriving, huskonserter, studiojobbing og samarbeidsprosjekter også utenfor skolen, som for eksempel koring i NRKs Stjernekamp,  skal bidra til dette. Vokal samarbeider tett med de andre linjefordypningene innenfor Utøvende musikk: artist/låtskriver, band og musikkproduksjon.

Studietur til Los Angeles

11 dager i Los Angeles, California er Vokals studietur. Her blir det sangopptreder i to gospelkirker, besøk på storslåtte UCLA, konserter, jazzklubber og andre musikalske opplevelser. Det blir turer til Hollywood, Beverly Hills og Downtown L.A. Vi opplever også storbyens konsertliv med store stjernenavn og tar en hel dag i fantastiske Universal Studios. Vi bor nær stranden i nærheten av Venice Beach og Santa Monica.

 

Linjelærer                                                                
Martin Alfsen                                                            
martin@ronningen.fhs.no

Sangpedagog
Tone Scott-Dahl Pedersen

 

LÆRERE

Martin Alfsen

Linjelærer Vokal
90890650
martin@ronningen.fhs.no

Martin Alfsen har vært vokallinjelærer på Rønningen siden 1994. Martin er en anerkjent komponist, arrangør, dirigent, musikkprodusent og fagbokforfatter. Han har ledet et av Skandinavias mest kjente gospelkor, Reflex i en årrekke. Les mer på Martins hjemmeside. 


Tone Scott Dahl-Pedersen

Vokallærer – sangpedagog
21023600
tone@ronningen.fhs.no

 Tone er sanger og pianist og har jobbet som sangpedagog på Vokallinja på Rønningen siden 2001. Hun har utdanning fra Rytmisk linje ved Universitetet i Agder, og har i tillegg tatt kurs i Komplett sangtknikk (Complete Vocal Institute). Hun underviser også på NLA høgskolen i Staffeldtsgate. Ved siden av Rønningen jobber hun også som utøvende sanger, pianist og låtskriver, og har erfaring fra en rekke ulike bandprosjekter, konserter og festivaler.


 

MÅL FOR LINJA

Et år på vokal skal hjelpe deg til å utvikle sangferdighetene dine både som solist og i kor
eller bandsammenheng. Året skal gi deg nye utfordringer og en sterkere plattform, enten du
satser på sang som hobby eller på videre
studier og karriere.

INNHOLD OG TURER

  • Individuelle sangtimer
  • Solisttrening
  • Mikrofonteknikk
  • Rytmisk kor/sanggruppe
  • Låtskriving
  • Direksjon og korledelse
  • Musikkteori
  • Musikkorientering

 

STUDIETURLos Angeles
ELEVER OM LINJA

”Året på Vokal var en veldig god inngang til musikken for meg som ikke hadde så store forkunnskaper. Jeg ble virkelig pushet til å bli en bedre sanger og til å bli mer scenevant. Gode sangtimer, dyktige lærere og fine samspillopplevelser med bandelevene og de andre vokalistene ga meg en mye større selvsikkerhet. Studieturen til Los Angeles inneholdt noen fantastiske musikalske møter som jeg aldri kommer til å glemme. I løpet av året fikk jeg også sjansen til å kore på ”Senkveld” på TV2 takket være kontaktene Vokal på Rønningen har.”

- Jahn-Fredrik Tutvedt, elev Vokal