Toppfotball

Slideshow_toppfotball Slideshow_toppfotball Slideshow_toppfotball

Rønningen folkehøgskoles Toppfotballinje er et tilbud til deg som har ambisjoner på fotballbanen. Opptakskrav er at du holder et nivå tilsvarende 1.– 4.div for gutter eller interkrets\1 div junior. For jentene er kravet Toppserien-2. divisjon.. Vi tar opp et begrenset antall elever, og i et samarbeid med lokale klubber i divisjonssystemet skreddersyr vi et toppfotballtilbud til deg. Mye av treningen vil foregå med ball på kunstgresset på skolen og i nærområdet samt i Manglerudhallen, som er en stor innendørs kunstgresshall. Det vil også bli en del trening i vår splitter nye flerbrukshall og våre treningsrom.

Ønsker du klubb har vi gjennom mange år hatt et tett samarbeid med lokale fotballklubber. Vålerenga, Kjelsås, Lyn, KFUM, Korsvoll, Grei og Røa er eksempler på klubber hvor noen av våre elever har spilt de seneste årene.

Innholdet i linjetilbudet er ofte to daglige treninger, hvorav vi tilrettelegger for at minst en er klubbtrening på ettermiddagstid. Dagtreningen er fotballtrening styrke, utholdenhet eller andre varierende aktiviteter som det legges opp til. Dette gjøres i samarbeid med klubbtrener og skolens idrettslærere.

Linjen har studieturer til Brasil og Spania.

Toppfotball-lærer er Svein Tore Brandshaug med mange års Tippeliga-erfaring med ulike toppklubber som Molde, Haugesund og Strømsgodset. Han er utdannet idrettslærer og har i tillegg UEFA B-lisens som trener..

Kontakt sveintore@ronningen.fhs.no 

Telefon 91131353

 Bilderesultat for instagram logo 

Følg oss på Instagram @rfhs_toppfotball

 

 

LÆRERE

Svein Tore Brandshaug

Linjelærer Toppfotball
21023600 / 91131353
sveintore@ronningen.fhs.no

Svein Tore har bred erfaring innenfor toppfotballen. Har spilt i Molde, Ham-kam, Strømsgodset, Haugesund og Skeid. Har i tillegg bachelorgrad i kroppsøving fra Høgskolen i Oslo. Ellers svært musikkinteressert.


MÅL FOR LINJA

Legge til rette for muligheten til å utvikle seg som fotballspiller individuelt og i et kollektiv. Vi ønsker samtidig å gi oppfølging, undervisning og inspirasjon til å satse for fullt. Her skal man ha muligheten til å prioritere fotball først, samtidig som man skal få en variert hverdag med påfyll innen andre morsomme aktiviteter. 

INNHOLD OG TURER

  • Styrketrening, utholdenhet,
    individuell teknikk o.l. på dagtid
  • Klubbtrening på ettermiddagstid
  • 2–3 uker til Brasil
  • Skreddersydd treningsleir i Marbella
ELEVER OM LINJA

Å kombinere folkehøgskole med full satsning er fullt mulig
I hvertfall om vi skal tro på Kamilla. Dette skoleåret er vi 23 elever på Toppfotballinja ved Rønningen Folkehøgskole. Fire av dem er jenter. Vi tok en prat med en av dem, Kamilla Aabel (19) fra sørlandet. Hun kom fra sørlandet til Rønningen. Det innebar overgang fra Lyngdal IL til Toppserielaget Vålerenga. Etter overgangen spilte hun tre kamper for A-laget. I sin siste kamp for sesongen, mot Sandviken, ble hun også kåret til banens beste spiller.

Hvorfor valgte du Rønningen, Kamilla?
- Jeg var på prøvespill for Amazon Grimstad, Stabæk og Vålerenga. Røa sendte forespørsel om prøvespill, men jeg takket nei til fordel for Vålerenga. Denne klubben ligger heller ikke så langt unna Rønningen. Sånn sett valgte jeg kombinasjonen Vålerenga og Rønningen. Da kunne jeg kombinere folkehøgskole og fotball. Jeg valgte også Rønningen fordi jeg da kunne sette av et år hvor jeg fikk satset helt på fotball.

Viktig med tilrettelegging
Den blide sørlandsjenta er den dag i dag sikker på at hun valgte riktig. Her har hun muligheten til å kombinere fotball med skole, og hun setter pris på at det legges til rette for at hun skal kunne bli en best mulig fotballspiller:

Ingenting kommer i veien for at jeg kan satse for fullt. Fotball regnes som skoletid og lærerne legger til rette for at de som ønsker å satse, skal ha muligheten til og lykkes.
Kamilla forteller videre at hun bare trives bedre og bedre. Fellesskapet og de gode relasjonen er noe som definitivt gjør det verdt det.

Stortrives
Jeg har det helt fantastisk fortiden. I begynnelsen var det mye nytt på en gang med tanke på både fotball og skole. Dette kom seg imidlertid fort. Elever og lærere gjør at hverdagen min blir komplett på alle måter, avslutter den sympatiske jenta.

Vi takker Kamilla for tiden og ønsker henne lykke til videre!

Kaffe-date med vidunderbarna Sigurd og Kjell Magnus

Webredaksjonen ved Rønningen fikk et celebert møte med to fotballprofiler. Den påspanderte kaffen gjorde guttene etter hvert meget snakkesalige.

Sigurd Svendsen kommer fra Hausbygd, noe som var svært viktig å få fram og et forhandlingskort for at denne artikkelen kom gjennom sensuren. Som 16-åring gikk han til Hønefoss, hvor det gikk slag i slag. Tippeliga-debuten kom allerede i en alder av 18 år, hjemme mot Sogndal. Ved siden av ball i hatt for Hønefoss har han kamper for både U18 og 19-landslaget.

Hans sparringpartner er Kjell Magnus. Før skoleåret spilte han for i Madla i 3. Divisjon. Han var mye skadeplaget som junior, men har ikke slurvet med forebyggende trening. Nå er han frisk og rask, signerte for Lyn tidlig i skoleåret og topper spillerbørsen til Rønningen sitt skolelag.

Begge valgte Rønningen for å satse på fotball, selv om inngangen var noe forskjellig.

- Det var et utfordrende år med mye motgang for Hønefoss forrige sesong. Jeg trengte å ha andre ting å tenke på enn bare fotball, men samtidig satse for fullt. Motivasjonen er det dog ingenting å si på, forteller den etablerte toppspilleren.

- Jeg ønsket først å fremst å bare spille fotball et år for å komme meg opp og fram. Jeg måtte finne et sted hvor ting lå til rette for det. Jeg vurderte å studere, men Rønningen trakk det lengste strået. Slik sett har vi nok noe ulik tilnærming. Felles er nok at vi begge ønsket å spille mest mulig fotball for å bli best mulig, skyter Kjell Magnus inn i noen bisetninger.

Trivsel i hverdagen er en suksessfaktor
Gutta trives meget bra. Ikke bare skryter de lærerne opp i skyene (noe vi i redaksjonen koser oss med), men de synes også det er et veldig bra faglig nivå på treningene. Det er mye fotballkompetanse på huset for å si det sånn, samtykker duoen. Før Sigurd kaster inn et nytt salgsargument på bordet:

- I tillegg har vi en fotballinteressert rektor som følger nøye med på hvordan det går med oss innen fotballen.Viktig at mannen øverst i næringskjeden har øye og interesse for viktige ting i livet.  
Samtidig skryter tospannet av resten av kompisene sine på skolen:
- Fotballklassen er glimrende. Her er vi gode venner og jeg tror ingen i klassen føler seg utenfor.

Årets høydepunkt:
Mellom kortspill, intern gjøgling og limping av kopp k, drister vi oss til å spørre om årets høydepunkt så langt.

- Studieturen til Brasil var av høy klasse. Det var en av de beste turene jeg har vært med på. Spesielt med slik gjeng. Det er en enighet i gruppa mellom lærere og  om hva som er gøy og moro. Da blir det full fyr i teltet da, kommenterer Sigurd overbevisende. Før Kjell Magnus legger til: -Enig i det. Men treningstur til Marbella og det å komme tett på topplag i Europa kan bli et nytt et.

Hvordan er det å gå på folkehøgskole i Oslo da?
- Veldig bra. Alt er sentralt. Alle mulighetene åpne. Her har vi venner som også bor i byen og som driver med andre ting. I tillegg er skiløypene rundt her glimrende. Var faktisk på en magisk restitusjonsøkt før dette café-avbrekket, sier Sigurd uten å nøle.

- Så har vi kort vei til gode baner og gymsal hvor vi kan trene med ball, sier Kjell som også bruker en del tid i gymmen for å bygge topper. I likhet med mange andre i klassen.

Hvordan ser en uke ut?
Begge er enige om hvordan en en klassisk uke ser ut. Den består av mye variert trening. Og man lever som en toppidrettsutøver skal leve:
- Mye trening, spising, avslapning og soving. Så har man sosial kapital.

Vi takker guttene, som ikke utelukker fremtidig Tippeligaspill, for tiden deres. Vi utelukker heller ikke at disse kan nå veldig langt.