Slideshow Slideshow Slideshow Slideshow Slideshow Slideshow Slideshow Slideshow Slideshow Slideshow Slideshow Slideshow Slideshow Slideshow Slideshow Slideshow Slideshow Slideshow Slideshow Slideshow Slideshow Slideshow Slideshow Slideshow

På SamfunnsEngasjement:Verden får du oppleve møter med verden både i det globale Oslo og gjennom studieturer til Sør-Afrika og Midtøsten. Her får du erfaringer som bidrar til ny kunnskap og forståelse for hvorfor verden ser ut som den gjør.

Oslo har i seg selv mye å by på. Her skal vi gjennom hele skoleåret besøke og samarbeide med fagmiljøer og organisasjoner som arbeider innenfor våre fokusområder; Interkulturelt Museum, Nobels Fredssenter, Antirasistisk senter, Holocaustsenteret, Stortinget og andre politiske aktører. Vi oppsøker ulike religiøse institusjoner i våre forberedelser til tur til Midtøsten: moske, synagoge og kirkelige aktører. Siden skolen ligger i Oslo, kan vi når som helst bli med på arrangementer og initativ som oppstår i tiden. Det er i Oslo debattene og aktivetene finner sted!

SE:Verden samarbeider tett med både KFUK-KFUM Global og deres partnere i YMCA og YWCA-nettverket i ulike deler av verden.Vi støtter Stop Poverty-kampanjen som i dag er en del av YMCA og YWCA internasjonalt.  

Studieturene til Sør-Afrika og Midtøsten (med fokus på Palestina og Israel) er begge store opplevelser hver på sin måte. På begge turer får du mulighet til solidaritet i praksis!

Studieturene gir også liv til undervisningen og er et uvurderlig bakteppe for diskusjonene om hvordan man kan gjøre verden til et bedre sted å leve for flere. 

Sjekk ut SE:Verdens Facebook-side for jevnlige oppdateringer på hva vi holder på med! Se flere bilder på Instagram rfhs_severden

 

 

 Facebook Instagram 2 

 

LÆRERE

Julie Neslein

Lærer SE:Verden
97117313
julie.neslein@ronningen.fhs.no

Julie har studert religion, kultur og samfunnsfag, hvor hun har hatt mye fokus på interkulturell kommunikasjon. Hun er bereist, samfunnsengasjert og har vært ledsager på Vestbredden. Tidligere har hun blant annet jobbet i Oslo og Akershus KFUK-KFUM.


MÅL FOR LINJA

Perspektiver til å forklare og forstå
Engasjement for forandring
Bidra til å gjøre verden til et bedre sted for flere 

 

INNHOLD OG TURER

  • Sør-Afrika- og Palestina-fordypning
  • kultur- og religionsforståelse
  • menneskerettigheter og rasisme
  • fred, dialog og konfliktløsning
  • sosialt, økonomisk og politisk apartheid
  • globalisering, utvikling og bistand
  • miljø og klimautfordringer
  • solidaritet i praksis i Sør-Afrika og Palestina
ELEVER OM LINJA

Er du ute etter noe nytt å se på, ta på, føle på eller rett og slett lære noe nytt, da leser du på riktig side. Hvis ikke interessen din er fanget, forsett å les likevel! Kanskje mine erfaringer får deg til skifte mening?

Linja jeg har valgt på denne skolen heter SE:Verden. Dette er en linje der vi tar opp diverse globale spørsmål og har i den forbindelse studieturer som går til Sør-Afrika og Palestina. Hele november var vi i og reiste rundt i Sør-Afrika. En tur som virkelig har satt sine spor.

Grunnen til at vi dro til Sør-Afrika var for å lære og forstå kulturen, samtidig som vi så på apartheid og ettervirkningen av den lange kampen mot det rasistiske styret. Kan stadfeste det for deg allerede nå at Sør-Afrika er det mest fargerike landet jeg noen gang har vært i. Er ikke uten grunn at det kalles for «the rainbow nation». Landet byr på så utrolig mye. Sør-Afrika er så mye mer enn apartheid og hiv/aids. Det gode humøret, gjestfriheten, kontrastene, maten(kylling og ris, de spiser ikke annet!), townshippene, det kulturelle mangfoldet, sosiale forskjeller og dyrelivet. Dette og mye mer er hva Sør-Afrika virkelig handler om. Må selvsagt nevne de fantastiske store rompene til damene der nede. Veldig fascinerende! Sikker på at det går fint å servere middag på en.

Som du kanskje har skjønt så handler ikke SE:Verden bare om å reise, men også om å skape engasjement. Det finnes mye urett i verden, så det å vite hvilken sak du skal engasjere deg i eller hvordan du skal gjøre en forskjell kan være et vanskelig valg. Her lærer du mye om forskjellige organisasjoner, hva de står for og hvordan de går frem for å forandre verden. Vi lærer også hvordan vi som forbrukere kan bli mer beviste på valg av produkter vi kjøper.  «Er varene vi kjøper laget i hensyn til menneskerettighetene?» er eksempel på spørsmål vi stiller oss.

Så hvis du føler at du har lyst å lære, oppleve og bli engasjert, da er dette linjen for deg!
Løp og søk : )

Jon Sivert Valle

Det beste med  SE:Verden er at det er mye mer en bare en reiselinje. Det handler om å oppleve forskjellige kulturer, lære om politikk og historie, både globalt, og med fokus på reisemålene våre, Palestina/Israel og Sør-Afrika.

Du lærer om det som skjer i verden i dag, og kan faktisk se det med dine egne øyne gjennom turene. Det er ikke mulig å beskrive alt vi  opplevde med ord, men det kommer til deg i form av god mat, bra samtaler, spennende folk, fin natur,  sterke inntrykk og lærerike dager med gode venner. Jeg syntes det var lett å finne felles møtepunkter hos  alle de vi møtte, selv om de kom fra kulturer som var veldig forskjellige fra vår egen. Jeg har lært mye nytt om politikk og kultur på linjen min.

Rønningen har lært meg å sette pris på menneskene rundt meg og ta vare på både venner og fremmende”  

Ellen Marie Opsal

Det har vært ein fantastisk månad i Sør-Afrika med SE:Verden!

Me har sett og opplevd utrolig mye forskjellig, både fint og fælt. Følt koss eit skikkelig "varmt land" er, både med tanke på været og folkå me har møtt. De har bare vært snille, opne og utroooolig imøtekommende. Har lært så mye om historien og kulturen og er så glad for å se at kampen mot apartheid i Midtøsten kjempes av så mange sør-afrikanere, selv om deres egen kamp er vunnet.

Som Nelson Mandela sa: "We know too well that our freedom is incomplete without the freedom of the Palestinians" 

Marie Kawasaki Ladstein