Lys/Lyd/Scene

 

På Rønningen kan store idéer leve. Ønsker du å lage en konsert i en hule? Det kan vi fikse. Ønsker du å løfte en skuter over bakken og bygge en trosserigg rundt eller å ta ut innmaten av et piano og putte lyskastere inni? Det kan vi fikse.

Det unike med Rønningen er mulighetene som ligger i veggene og mellom linjene. Vi ligger i Oslo, byen der de store lyd- og lysfirmaene holder til. Byen som trekker store og små artister fra hele verden og av-og-til opp til Rønningen. Vi samarbeider med BandlinjavokalFotoVideoDigital Design og Dans

LLS-gjengen (lyd, lyd, scene) er en del av bandlinja. Det betyr at ca. halvparten av tiden din går sammen med band. Her får du bedre innsikt i lyd og livet som musiker. Har du et instrument du vil øve på, er det fullt mulig.

På Rønningen har vi nyinnkjøpt lyd og lysutstyr i bransjestandard. "Bare for å skryte" så har vi 6 bevegelige lyshoder, 10 xled, hazermaskin, 10 parkanner, en fire meter høy og 10 x 8meter stor trosserigg, 4 spotter, 6 frezneller og et nytt digitalt lysmiksebord (MA dot 2). På lydfronter har vi fire store 1200 watt 18" -subber og topper (HK-audio) og masse monitorere. Dette gir deg muligheten for å lage helt ville konserter. 

Tidligere har vi blant annet laget lysshow med verdens beste fotballtrikser. Video kan du se her.

En dag i Oktober fikk vi Maria Solheim på besøk. Da satt LLS-gjengen opp lyset og styrte lyden, mens Fotovideo-linjen filmet. Resultatet kan du se her.

En dag i mars satt vi og programmerte lys-show. Da fikk vi en idé. Vi burde ha dansere som danset til dette lyset. 5 minutter senere kom to elever fra danseklassen og danset til lyset. Dette ble selvfølgelig filmet og lagt ut på youtube. Resultatet kan du se her.

I starten av hvert år hjelper vi Oslo kommune å lage et show til Elvelangs. Video kan du se her.

Vi gleder oss til å få deg som elev.

 

LÆRERE

Arne Hiorth

Linjelærer Band/Studio/Scene
21023600
arne.hiorth@ronningen.fhs.no

Arne er en erfaren musiker med  lang fartstid fra teater, studio, NRK, TV2 og turneer med mange slags typer band. Han jobber også som komponist, produsent, dirigent og bandleder. Besøk Arnes hjemmeside www.norwegiansnow.tk

 

 


Jens Emil Asp

Lærer i Digital Design, Lys/Lyd/Scene.
98002115
jens.emil@ronningen.fhs.no

Jens Emil er utdannet lærer i Digital Design. Før han kom til Rønningen jobbet han som fotograf og lærer ​på ​videregående skole. ​Han har også jobbet ​som fylkessekretær i Oslo KrFU og som ly​s-​ og lydtekniker. På Rønningen jobber han med linjene Digital design og Lys, lyd, scene. Han er også ansvarlig for markedsføringen av skolen. Her produserer han det meste av skolens videoer, sosiale medier og informasjonsmateriale. Ved siden av​ jobben på​ Rønningen ​driver han ​med ​streetbasket​ og​ terrengsykling​​.


MÅL FOR LINJA

Du skal være i postive og meningsfulle aktiviteter.
Du skal lære å styre lyd og lys
Du skal ha ditt livs beste år

INNHOLD OG TURER

Lydmix
Lysmix
Ta opp band-klassen 
Sør Afrika
Opptak
Rigge
Være med på alle produksjonene som skjer på skolen

STUDIETUR og Sør-Afrika
ELEVER OM LINJA

Jeg digger å bygge scener og fikser teknikken for konsertene på skolen.  Tommel opp!

Odd Eyvind Nicolaysen

Lys, lyd scene er egentlig ikke så stort i Norge. Det gjøre det spesielt og interessant.  Jeg har det veldig gøy her og lærer mye!

Martin Madsen