Kunst og arkitektur

Kunst_slideshow Kunst_slideshow Kunst_slideshow Kunst_slideshow Kunst_slideshow Kunst_slideshow Kunst_slideshow Kunst_slideshow Kunst_slideshow Kunst_slideshow Kunst_slideshow Kunst_slideshow

Lær mer om kunst og arkitektur med kulturbyen Oslo som arena!

Det er fantastisk å holde til i hovedstaden, og på linja blir du kjent med Oslos kunstliv! Vi samarbeider med spennende unge kunstnere og arkitekter, og drar på atelier- og studiobesøk. Vi går på utstillinger, gallerier og museer, og tegner akt på Einar Granum kunstskole. Dessuten studerer vi bygninger og byrom og bruker byliv, kafeer og parker som inspirasjon og utgangspunkt for oppgaver!

På kunstlinja går du sammen med andre som er like kreative som deg, og dere utforsker tegning, trykk, maleri, skulptur, installasjon og arkitektur. Vi har god balanse mellom undervisning, definerte oppgaver og fritt skapende arbeid. Du har rom til å utvikle egne ideer, eksperimentere og til å finne ditt personlige uttrykk. Hele veien tilbyr vi individuell veiledning, gjennom samtaler og felles diskusjoner i klassen. Du vil også få en innføring i kunst-/ arkitekturhistorie og estetisk teori.

Studietur til Japan

Vi reiser til Tokyo for å bli inspirert av japansk kultur og estetikk! Vi møter lokale kunstnere og lærer mer om manga og anime, besøker tehus og vakre hager som gir ro i sjelen, spiser ekte japansk sushi og gjør tegne- og fotooppgaver i fantastiske omgivelser. 

Muligheter videre

Mange søker seg videre fra oss til kunst-, design- og arkitekturutdanninger både i Norge og i utlandet! Hvis du ønsker det, vil du få veiledning til utvikling av egen portefølje og hjelp til opptaksprøver. Du lærer å kunne presentere ditt eget arbeid, og bli sikrere på egne valg, ideer og uttrykk! 

Følg oss på facebook: www.facebook.com/rfhskunstlinjene/

Følg oss på Instagram: www.instagram.com/kunstlinjene  

 

 

 

LÆRERE

Karen Kviltu Lidal

Linjelærer Kunst og arkitektur/ Kunst og illustrasjon
21023600
karen@ronningen.fhs.no

Karen har master fra Kunsthøgskolen i Oslo og er aktiv som kunstner ved siden av undervisningen. Hun er opptatt av arkitektur, og har tidligere blant annet jobbet som tegnelærer på Arkitektur- og designhøgskolen i Oslo. Karen har jobbet på Rønningen siden 2014, hun elsker å undervise i kunstfag og er opptatt av hvordan kunst kan få oss til å se verden og hverandre med nye øyne! På kunstlinjene underviser hun i tredimensjonale medier, arkitektur, installasjon og skulptur.

www.karenlidal.net

 

 


Camilla Chmiel

Linjelærer Kunst og arkitektur/ Kunst og illustrasjon
21023600
camilla@ronningen.fhs.no

Camilla har utdanning i billedkunst fra USA, med hovedvekt på maleri og tegning. Hun jobber som kunstner, ved siden av å være lærer på Rønningen. Camilla liker veldig godt å finne ut hvordan man kan lage ting selv, og på den måten bidra til interessante møter mellom mennesker, og helt enkelt til en bedre verden! På Kunstlinjene underviser Camilla i todimensjonale medier; tegning, maleri og grafikk, i tillegg til kostyme og scenografi! 

www.camillalchmiel.com


MÅL FOR LINJA

Utvikle ditt eget kunstneriske uttrykk gjennom arbeid med forskjellige teknikker og egne idéer. Få forståelse og engasjement for betydningen av kunst, arkitektur og design i samfunnet i dag.

 

INNHOLD OG TURER

 • Tegning (redskaper, teknikker, romlige virkemidler)
 • Akt, kroki og anatomi
 • Idéutvikling, komposisjon, form- og fargelære
 • Maleri og trykketeknikker
 • Arkitektur
 • Skulptur/ installasjon
 • Keramikk
 • Kunsthistorie og teori
 • Fordypningsprosjekt
 • Utvikle egen portefølje
 • Studietur til Tokyo

 

STUDIETUR og Tokyo
ELEVER OM LINJA

«På Kunstlinjene på Rønningen fikk jeg utviklet mitt eget kunstneriske uttrykk samtidig som jeg ble inspirert av fantastiske venner og lærere!» Nå studerer Clementine design på Arkitektur og designhøgskolen i Oslo, AHO.

Clementine Rusten