Idrett og ball

Slideshow Slideshow Slideshow Slideshow Slideshow Slideshow Slideshow Slideshow Slideshow

Idrett og Ball-linja på Rønningen folkehøgskole er en linje for deg som er allsidig, glad i idrett, og som vil ha et år med høy puls, idrettsglede, utfordringer og mengder av ball.

Vi har helt unike treningsfasiliteter med en 1000 kvadratmeters flerbrukshall som i tillegg til offisiell håndball, basketball, innebandy -og volleyballbane kan deles inn ytterligere 2x volleyball, minihåndball -og minibasketbaner, samt tre badmintonbaner.

Vi har også nye treningsrom delt inn i styrke, basis og utholdenhet. Utholdenhetsrommet består av bla  Tredemøller, elipsemaskiner, spinningsykler og romaskiner. Styrke og basisrom inneholder det man trenger for å ha gode økter med manualer, vektskiver, stenger, apparater eller egen kroppsvekt.

Ute har vi en vinteroppvarmet kunstgressbane og «5 steinkast» fra skolen ligger Lillomarka med alle sine muligheter.

Hørt om bumball, kin-ball eller tchoukball? På Idrett og ball lærer du om disse! Vi kjører også Gocart, står på alpint og tester ut sporter og idrett som ikke har med ball å gjøre. 

I undervisningen har vi fokus på å utvikle kunnskap og ferdigheter i de ulike idrettene, samtidig som vi er inkluderende og hjelper hverandre til å bli bedre. Har du lyst til å forbedre din kroppslige kompetanse og prøve ulike idretter som blant annet fotball, volleyball, squash, tennis, golf og curling, er dette garantert det riktige valget for deg.

 

Studietur til Brasil

Vi legger opp til to ukers studietur til Rio. Her trener og spiller vi beachvolley, footvolley, strandfotball og ultimate på Copacabana.

Vi besøker Kristusstatuen og vi blir kjent med brasiliansk kultur gjennom venner vi har og prosjekter vi besøker. I tillegg får du oppleve Ilha Grande, en paradisøy med en av verdens fineste strender, Lopes Mendes, hvor vi surfer og snorkler.

 

Følg oss!

Instagram 2 Følg oss på Instagram: @rfhs_idrettball

 

LÆRERE

Bent Brattbakken

Linjelærer Idrett og ball
21023600
bent@ronningen.fhs.no

 Bent har en utdannelse fra Norges Idrettshøgskole med bachelor i  «Idrettslærer i kroppsøving og idrettsfag» og  mastergrad i «Friluftsliv og idrettspsykologi». Bent har spilt fotball for 2. divisjonsklubbene Strømmen, Lørenskog og Frigg samt aldersbestemt håndball i Fjellhamar IL. Han er glad i all slags idrett og sport og kan ses på ski, sykkel, svømmende i vannet eller kjørende på motorsykkel.


 

MÅL FOR LINJA

Elevene får innføring i et bredt utvalg av både kjente og mindre kjente idretter og lærer gjennom prøving og feiling på egen hånd og i samhandling med medelever.

 

INNHOLD OG TURER

  • Praktiske kurs innenfor ulike idretter
  • Innføring av mindre kjente idretter
  • Lære om treningslære. kosthold, idrettspsykologi og gruppedynamikk
  • Tid til egentrening i vårt styrkerom
  • Ulike turneringer på østlandsområdet
  • Ekskursjoner i Oslo-området med mange ulike aktiviteter
STUDIETURBrasil
ELEVER OM LINJA

Vi har snakket med to av årets elever på Idrett/Ball. For både Kristoffer (19) fra Ulsteinvik og Hanne Trømborg (19) fra Trondheim var det å oppleve noe nytt og Oslo en avgjørende faktor for valget av Rønningen.

Hvorfor valgte du Rønningen, Hanne?
«Jeg var usikker på hva jeg skulle studere. Og derfor ville jeg velge folkehøyskole, fordi jeg ville prøve noe nytt. Jeg ville velge en skole et stykke unna Trondheim, men samtidig kombinere det med storby. Da ble det naturlig for meg å velge Rønningen», uttaler Hanne som legger til at hun ikke angrer på valget.

Også for Kristoffer var Rønningens beliggenhet en avgjørende faktor; «Jeg var litt lei av Ulsteinvik, og hadde hørt mye bra om Rønningen. Det ligger i Oslo og har et bra fotballtilbud. Da ble valget enkelt.»

For begge var forventningene høye. Det gikk på å treffe nye mennesker, finne et godt nytt miljø, utfordre seg selv og generelt ha mye moro. Kristoffer legger til at han ikke visste helt hva han gikk til; «Det var noe helt nytt hvor jeg var åpen for det meste, blant annet en forrykende studietur til Brasil. Det var bare å ta sats.»

Begge ser ut til å trives, om vi skal tro det de svarer.

Hanne er raskest på avtrekkern: «Jeg trives bra og liker skolehverdagen hvor vi gjør forskjellige ting hver dag, men samtidig har forutsigbarhet. Det er god balanse mellom aktiviteter og fritid.»

Begge trekker også frem medelever og det gode miljøet.

Kristoffer liker at det er mye action, moro og ting som skjer. Samtidig setter han pris på muligheten for å trekke seg tilbake og slappe av når man trenger det. Best av alt er likevel gode medelever, venner og lærere.

Hva er årets høydepunkt a, dere?
Hanne tenker seg om i ett sekund før svaret smeller i bordet: «Brasil-tur, kommende Kvitfjelltur (!), elevkvelder og nyttårsballet er blant de store høydepunktene. Men de aller største var alle de små høydepunktene i hverdagen hun sitter igjen med.»

«Brasiltur, aking i korketrekkern, curling og futsal er mine favoritter til nå», legger Kristoffer til etter å ha hørt på sin venn og medelev.

Hva gjør et slikt år med dere?
Hanne: «Jeg får prøvd ut mange nye sporter og føler jeg mestrer det bedre. Fotball, tennis og squash er vel toppen av isfjellet. Jeg lærer og blir motivert av dyktige medelever. Samtidig lærer man å leve tettere på mange mennesker, både på godt og vondt. Man må møte andre personligheter enn seg selv, og det er spennende og utfordrende. I tillegg har det vært fint å kunne være åpen med gode venner om livet og om hverdagen.»

Kristoffer, som har etablert seg i andredivisjon for Kjelsås legger til at han sportslig har jeg blitt bedre fysisk, og tatt noen steg med ball (om det er mulig red anm). ”I tillegg har jeg nok blitt tryggere på meg selv, siden jeg blir utfordret på en fin måte i et trygt fellesskap. Det er rom for å være den man er, og det gjør noe med identiteten.”

Vi takker Hanne og Kristoffer for et hyggelig møte!

Hanne og Kristoffer