FotoVideo

FotoVideo slide FotoVideo slide FotoVideo slide FotoVideo slide FotoVideo slide FotoVideo slide FotoVideo slide

Alt vi har rundt oss kan omformes til bilder, enten som stillbilder eller video. På Rønningen folkehøgskole vil du lære hvordan disse teknikkene kan brukes og hvordan bilder kan fortelle en god historie.

I moderne lokaler med masse digg utstyr vil du få muligheter til å boltre deg. Her kan du danne et solid grunnlag for videre arbeid eller videreutvikle en seriøs hobby innen bilder - foto og video. Gjennom praktisk arbeid lærer du fornuftig arbeidsflyt.

Vi besøker og samarbeider med institusjoner av ulik art innenfor foto, film og TV industrien i Oslo-området.

I macrommet finner du iMac`er proppa med softwaren du trenger for å virkeliggjøre ideene dine. Vi bruker de nyeste versjonene av Adobes Creative Cloud og Final Cut Pro X. Har du egen mac installerer vi programvaren på din maskin.

I studioet vårt finner du et vell av lysutstyr som hjelper deg å lage de bildene og filmene du kan være stolt av. Her blir det skapt magi hver eneste dag!

 

Studietur til Los Angeles, USA

I 10–12 dager får du oppleve Hollywood og Los Angeles. Vi drar også på en to–tre dagers roadtrip i heftige omgivelser. Vi lager fotobøker fra turen.

 

Se hva årets elever jobber med her!

MÅL FOR LINJA

Et år på FotoVideo lærer deg å ta bedre bilder –
bilder som folk husker. I tillegg lærer du om 
filmproduksjon og å lage egne filmer.

 

INNHOLD OG TURER

  • Digitale bilder; opptak, bearbeiding og publisering
  • Komposisjon, sjangerlære, lys og lyssetting
  • Filmproduksjon
  • Lyd og lydeffekter til videoproduksjon, lydkulisser
  • Tur til Los Angeles og California
  • Youtubing og streaming
  • Dronefilming

 

STUDIETURLos Angeles
ELEVER OM LINJA

Karianne er 19 år og kommer fra Bergen. Etter å ha jobbet veldig hardt i tre år på videregående ble hun sliten og trengte et år uten eksamener for å få energien tilbake. Hun rådførte seg derfor med sine foreldre som anbefalte et år på folkehøgskole. Karianne har drevet med mange forskjellige aktiviteter, blant annet turn, fotball, skøyter og korps.

”Korps var det jeg drev lengst med, og holdt på til jeg ikke lenger fikk lov til å være med i skolekorps fordi jeg var for gammel.”

 Karianne ville prøve ut noe nytt og valgte derfor å se etter skoler som hadde fotolinje.

 

”Jeg sjekket litt rundt og fant ut at foto var en linje jeg kunne tenkt meg. I tillegg snakket jeg med en jeg kjenner som hadde gått fotolinje i Sogndal, og hun snakket veldig varmt om året på folkehøgskole.”

Og så fant Karianne Rønningen Folkehøgskole.

”Etter hvert fant jeg ut at en venninne skulle begynne på Rønningen Folkehøgskole, hvor det var en FotoVideo-linje. Så jeg sendte en søknad. Jeg brukte litt tid etter jeg hadde fått vite at jeg hadde kommet inn på å takke ja, fordi jeg var usikker på om dette faktisk var noe jeg ville. Men jeg er veldig glad for at jeg takket ja.”

 

Folkehøgskolelivet er også internatliv, noe som betyr at man må flytte hjemmefra for å gå på skole. Det å flytte fra Bergen til Oslo var noe Karianne gruet seg til.

”Når jeg først dro til Rønningen, så gruet jeg meg litt å møte alle som skulle gå her, og var redd for at jeg ikke kom til å få noen gode venner eller å få god kontakt med noen. Jeg fant ganske fort ut at det ikke kom til å bli tilfelle når jeg så hvor inkluderende miljø det var på skolen. Nå har det heller gått over til at jeg gruer meg til å si ha det til alle sammen når skoleåret er slutt.”

 

Nå som skolen er godt i gang har Karianne store forventninger til resten av året. Nylig var FotoVideo-klassen på en tur til Stockholm som var en flott opplevelse og hun gleder seg derfor masse til studieturen til Los Angeles i februar.

”Jeg gleder meg også til å lære enda mer om foto og video, og kunne komme hjem i mai og vise folk hvor kjekt jeg har hatt det og vise hvor mye jeg har lært.”

Men det Karianne gleder seg mest til er å begynne med skolemusikalen og dra på turné.

Karianne Roti Uttgaard