Er du klar for et inspirerende år med mye dans, spennende samarbeid og nye venner på folkehøyskole i Norges største kulturby? 

På danselinja vil du utvikle et bevisst forhold til egen kropp og egen danse– og bevegelsesforståelse. Vi har hovedvekt på jazz- og samtidsdans, men er også innom ballett og hiphop, samt generell styrke- og bevegelighetstrening. Du vil bli trygg på å skape danser selv, improvisere og lære om komposisjon/koreografi.

På danselinjen har vi mange prosjekter hvor dere som gruppe jobber sammen i et team, noe som gjør at du får god trening i å samarbeide med andre. Et trygt og godt fellesskap i klassen er et mål vi har med oss hele veien. 

Vi benytter oss av Oslo sitt spennende og aktive dansemiljø ved å besøke dansehøyskoler og oppleve et bredt utvalg av forestillinger.

Vi har to helt nye dansesaler samt treningsrom for styrke og utholdenhet. Danseklassen har alltid tilgang til dansesalene på kveldene for de som vil trene ekstra - alene eller i grupper.

 

Studietur til Tokyo

På en ti dagers studietur til Japan tar vi pulsen på storbyen Tokyo. Her tar vi danseklasser i hiphop og samtidsdans, deltar på workshop i butoh og nihon buyo som er tradisjonelle japanske danseformer og ser forestillinger.

Vi utforsker de ulike bydelene og opplever japansk kultur tett på.

Vi reiser også en tur ut av byen, til fjellene i Hakone, hvor vi bor på et tradisjonelt hotell med tatamimatter på gulvet og futonger å sove på.  

Se blogginnlegget fra studieturen i 2016 her.

 

 Følg oss!

Instagram 2 Følg oss på Instagram: @rfhs_dans

 Facebook Følg oss også på Facebook.

 

LÆRERE

Julie K. Ski

Linjelærer Dans
21023600
juliekristine@ronningen.fhs.no

Julie er utdannet dansepedagog med fordypning i moderne- og samtidsdans fra Norges Dansehøyskole, med etterutdanning fra Dance New Amsterdam i New York. 

Hun har jobbet på Rønningen siden høsten 2012.

 


MÅL FOR LINJA

Forbedre danseferdigheter ut i fra ditt utgangspunkt.

Bli kjent med eget bevegelsesspråk og skape egen koreografi.

Kunnskap og respekt for dans som fag.

Fremme danseglede og oppleve et år med fellesskap og samhold. 

INNHOLD OG TURER

Dans- og bevegelighetslære: Jazz- og samtidsdans, introduksjon ballett, introduksjon hiphop og styrke- og bevegelighetstrening. 

Dans uten hemning: Improvisasjon, samdans og komposisjon/koreografi. 

Dans på plakaten: Musikalprosjekt, danseforestilling, dansefilm og -foto med FotoVideo, Elvelangs i Fakkellys og Dansens Dager.

Dansehjerne: En teoriøkt hvor vi reflekterer rundt forestillinger og sentrale koreografer og kompanier i Norge og utland, ser på videreutdanning innen dans og diskuterer det som dere som gruppe er interessert i.  

 

 

 

STUDIETURTokyo
ELEVER OM LINJA

"Danselinja er et sted der du kan utfolde deg kreativt med kroppen din. Det er kjempegøy å utfordre seg selv i et så trygt klassemiljø der en støtter hverandre"

Aurora Søraa

"Det å gå på danselinjen på Rønningen folkehøyskole er helt utrolig. Det er et år med mye glede gjennom dansingen. Man får utviklet seg både fysisk og psykisk, uansett om man har danset mye før eller ikke.

Jeg er en av de få på linjen som ikke har danset så mye fra før, men det gjør ingen ting for her tar man vare på hverandre og hjelper til når det trengs, slik at man får en best mulig fremgang på en positiv måte. Det gjør ikke noe å gjøre feil, da er det bare å prøve igjen. Lærene er urolig flinke til å tilpasse og er tilstede hele tiden. Uansett tidspunkt.

Grip sjansen til å ta et år på folkehøyskole. Du kommer ikke til å angre! Det gjør hvert fall ikke jeg!"

Madelen Ruud