Band/Studio/Scene

Spill sammen, spill bedre og hør hvor bra det blir. På bandlinja får du jobbe med den sjangeren og det instrumentet du vil.

Vi vil utfordre deg på å øve mer og spille foran folk. I ditt tempo!

Det er bra å være musiker på en folkehøgskole som ligger i Oslo. Der kan man hente de beste lærerkreftene, som Markus (samspill og gitarlærer), som er bandleder for Maria Mena og i husbandet til The Voice. Eller Arne, som blir sendt til kulturbyer i Italia for å undervise i Jazz og samspill.

Det er bra å være musiker på en folkehøgskole som har et godt rykte i byen. Da får man lettere spille foran folk. I starten av året spiller vi på "Elvelangs", foran ca. 50 000 forbipasserende osloborgere. Sist ble en elev spurt direkte av en i publikum om å spille en ny gig. 

Det er bra å være musiker på en folkehøgskole som har et bredt utvalg av gode linjer. Det er ikke vanskelig å finne en vokalist når det også er en vokal-linje med ca. 20 sangglade fugler. Eller å finne noen til å lage en musikkvideo når det er en FotoVideo-linje med ca. 15 ivrige filmprodusenter. 

Det er bra å være musiker på en folkehøgskole som har en Lys, Lyd, Scene-linje. Da får vi proffe konserter og gjort mange innspillinger.

Det er bra å være musiker på bandlinja. Her møtes musikere på tvers av sjangre og instrumenter. Med en positiv holding  til disse møtene blir det ofte nyskapende prosjekter. 

Noen av våre tidligere elever er nå godt inne i musikkbransjen som: Tomine HarketDråpe (bandet starta hos oss), Marthe WangKløver Knekt & Skarre R og Bjarne CT.

Velkommen som musiker på Rønningen Folkehøgskole.


Vi bruker  ellers lærerkrefter fra proff ligaen av norske musikere. Tidligere har disse solide musikerne vært gjestelærere/seminarholdere :

 

Cape Town 

Bli med på en tidagers uforglemmelig tur til verdens vakreste by, Cape Town! Her skal vi holde konserter, være med på workshops, se fantastisk vakker natur, besøke historiske steder som Kapp det gode håp og Robben Island, og møte mennesker fra verdens eldste kultur. Se bilder fra Sør-Afrika her

 

Følg oss på facebook

LÆRERE

Arne Hiorth

Linjelærer Band/Studio/Scene
21023600
arne.hiorth@ronningen.fhs.no

Arne er en erfaren musiker med  lang fartstid fra teater, studio, NRK, TV2 og turneer med mange slags typer band. Han jobber også som komponist, produsent, dirigent og bandleder. Besøk Arnes hjemmeside www.norwegiansnow.tk

 

 


MÅL FOR LINJA

Utvikle deg som studio- og bandmusiker.

INNHOLD OG TURER

  • Hovedfokus på samspill og studioarbeid
  • Undervisning på ditt hovedinstrument 
  • Rock, pop og jazz og andre rytmiske stilarter
  • Improvisasjon
  • Låtskriving og arrangering
  • Musikkteori
  • Hørelære
  • Pophistorie
  • Bransjekunnskap
STUDIETURSør-Afrika
ELEVER OM LINJA

Ketil Myhre gikk på bandlinja på Rønningen for 4 år siden, og spilte i sommer bl.a. på Øya og Roskilde med bandet Dråpe. Han forteller:

«Nå for tiden spiller jeg i et band ved navnet Dråpe. Vi gav ut en EP høsten 2011, og slapp debutplaten vår 19. april 2013. Tiden på Rønningen var veldig viktig for min musikalske utvikling, både i den forstand at jeg møtte fremtidige bandkolleger, og min utvikling rent musikalsk. Diskusjoner og samspill med musikere som hadde en helt annen tilnærming til musikk og et annet uttrykk enn hva jeg hadde fikk frem nye sider hos meg som jeg har tatt med meg videre. Ikke minst det å få tilbakemeldinger på hva man holder på med av dyktige lærere og medelever ble viktig for min videre satsning på musikk.»

Ketil Myhre