NY3 6237

Toppfotballgutter spilte uavgjort i tittelkampen i Østfoldhallen

Toppfotball
Del på Facebook

Mandag 3. februar stod slaget om hvem som har folkehøgskolelandskapets beste fotballag, i Østfoldhallen. Rønningen Folkehøgskole imponerte tidvis i den tøffe bortekampen, da kampen lenge så ut til å bikke Oslo-skolens vei. Det endte likevel  1-1, og altså tredje gangen disse to skolene spilte uavgjort dette året.

Etter at jentelaget til Rønningen Folkehøgskoles Toppfotball-linje har stått fram som Norges beste skolelag og foreløpig å være ubeseiret, hadde gutta lagt ekstra press i buksene før mandagens oppgjør. Coach Andersen startet i en klassisk 4-2-3-1, og det tok ikke lang tid før Rønningen fikk kampens første sjanse da banens beste, Frigg-aktuelle Henrik Nordlander, dro av tre mann før han ble noe nølende i avslutningsøyeblikket. Rønningen åpnet med klart mest ballinnehav, men gav fra seg initiativet etter hvert. Haugetun fikk muligheten til å sende hjemmepublikum til himmels etter drøye 20 minutter, da deres Markus Pedersen-lookalike ble måket ned i feltet. «Pedersen» tok straffen selv. Det skal man ikke gjøre, den gikk utenfor og Rønningen slapp med skrekken. Kampen gikk til pause på stillingen 0-0.

I andre omgang hadde Rønningen fått den klassiske hårføneren fra Coach Andersen i pausen. Monologen fra Rønningen-manageren satte spor i spill og sjanser. For om Haugetun hadde førsteomgangen, hadde guttene fra Oslos tak definitivt andreomgangen. Så fikk også Rønningen belønning for godt spill, da Kris banka ballen i krysset fra 25 meter i det 60. minutt. Likevel skulle ikke dette holde helt inn. Dagens dommer så en straffe få av våre spillere så, og gav Haugetun sitt andre spark fra ellevemetersmerket. Den ble kvittert ut i 1-1. De siste 20 minuttene var det «box to box-stuff», med spesielt linken Kris og Henrik som viste seg å gi veldig mange treff. Henrik ble gang på gang funnet på høyresiden der han lå og slikket krittet før han dro av spiller hver eneste gang han fikk ballen. Men så handler fotball dessverre også om mål. 1-1 ble sluttresultatet. Dette var i og for seg et greit resultat. Ny kamp 7. april. Da skal vi vinne!